anbi
ANBI, wat houdt dat in ?

De Belastingdienst in Nederland heeft onze stichting erkend als een ANBI instelling waarvan de giften door de gevers als een aftrekpost mag worden opgevoerd. Hierdoor kan de gewone of periodieke gift (afhankelijk van persoonlijke omstandigheden, inkomen etc.) als het ware gedeeltelijk of geheel worden teruggevraagd van de Belastingdienst.

 
Hoe werkt dat ?

De Belastingdienst geeft hiervan duidelijk uitleg in de bijlage van de jaarlijkse aangifte. Meer informatie over gewone en periodieke giften kunt u vinden op de website van de Belastingdienst. Jaarlijks kan de Belastingdienst deze voorwaarden bijstellen.

 
Hoe komt de Stichting Healthy Malawi aan deze ANBI-erkenning ?

Het bestuur van de Stichting Healthy Malawi heeft deze erkenning aangevraagd en aangetoond dat zij aan alle voorwaarden voor deze erkenning voldoet. Dit houdt o.a. in dat we notariële oprichtingsstatuten hebben, ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en een beleidsplan presenteren op deze website. Dit geeft zekerheid voor onze gevers en toont aan dat wij een professionele organisatie zijn; zonder winstoogmerk of beloningsbeleid en met een algemeen maatschappelijk aanvaard doel.

Wilt u Stichting Healthy Malawi helpen?
Wij stellen elke donatie erg op prijs!
Vul hieronder het gewenste bedrag in en druk op 'doneren'. Vervolgens kunt u online dit bedrag afrekenen via iDeal, Credit Card of bankoverschrijving. Alvast dank!

  

De Belastingdienst in NL heeft onze stichting erkend als een instelling waar van de giften door de gevers als een aftrekpost mag worden opgevoerd. Hierdoor kan een gedeelte van de gift worden terug gevraagd van de Belastingdienst. Lees verder