nieuws
Nieuwsbrief 2018

Onlangs ontvingen al onze sponsoren, donateurs en belangstellenden weer onze nieuwsbrief per post.
Dankzij de, soms vele jaren, steun die we van hen mochten ontvangen gaan veel kinderen in Kande een goede toekomst tegemoet en kunnen zij zich verder gaan ontwikkelen.
Helaas zijn er ook donateurs die, om welke redenen dan ook, hun donaties stop hebben moeten zetten.
Daarom zijn we dringend op zoek naar nieuwe sponsoren en donateurs die ons, structureel of incidenteel, willen steunen. Denkt u bijvoorbeeld ook aan inzamelingsacties, sponsorlopen etc., wilt u informatie ontvangen dan horen we dit graag.
Download hier de nieuwsbrief (pdf).

 

Financiële verantwoording 2017

Ook al is het jaar 2018 alweer bijna 6 maanden onderweg het is en blijft belangrijk om tijdig financiële verantwoording af te leggen over het afgelopen jaar. Net als voorgaande jaren dient iedere stichting, met een ideële doelstelling en een zogenaamde ANBI-status, binnen 6 maanden na afloop van het boekjaar inzicht te geven in de besteding van de ontvangen giften en donaties. In het financieel verslag 2017 geven wij dat inzicht voor het afgelopen jaar en laten we zien dat bijna iedere euro ook daadwerkelijk is besteed aan de doelstelling van de stichting.

 Lees verder

Nieuwsbrief 2017

15 jaar Stichting Healthy Malawi
In onze nieuwsbrief van 2017 staan we in het kort stil bij de oprichting van Stichting Healthy Malawi in 2002.
Daarnaast kunt u lezen hoe we in die 15 jaar gegroeid zijn. Onze doelstelling, om kansarme kinderen een toekomst te kunnen bieden, is voor een aantal kinderen behaald. Zij zitten in het laatste jaar van het middelbaar onderwijs. We gaan, met uw steun, zeker door met dit mooie werk! We hopen komend jaar nieuwe sponsoren en donateurs te mogen ontvangen.

Download hier de nieuwsbrief (pdf).

 

Financiële verantwoording 2016

Graag wil ik u laten weten dat het financiële verslag van 2016 op de website is geplaatst. Ook al weten wij, en gelukkig ook een hoop van onze donateurs, dat letterlijk bijna elke euro daadwerkelijk wordt besteed in Malawi, er bestaat uiteraard ook een maatschappelijke plicht om verantwoording af te leggen en transparantie te geven over de besteding van de ontvangen gelden.

 Lees verder

Onderwijsdag 2017

Open onderwijsdag in Kande en omgeving
Op vrijdag 24 maart 2017 was het een grote dag voor de scholen in de omgeving van Kande.
Het was open onderwijsdag in ons district en 14 scholen toonden op verschillende manieren o.a. muziek, drama, poëzie, dans en namen deel aan een quiz.

 Lees verder

Nieuwsbrief 2016

Begin van het schooljaar 2016 in Kande, Malawi
Op de Kande Care School van de Stichting Healthy Malawi is het schooljaar 2016-2017 met 207 kinderen van start gegaan. We hebben een peuterklas en daarnaast nog 8 klassen basisschool. Daarbuiten zijn er sinds 3 jaar enkele kinderen gestart met middelbaar onderwijs. Zij bouwen hiermee echt een toekomst op, dit allemaal dankzij de financiële steun van sponsors en donateurs.

 Lees verder

Financiële verantwoording 2015

Op de website vindt u het jaarverslag van 2015. Als ANBI instelling hebben wij de plicht om verantwoording af te leggen en transparantie te geven over de besteding van de ontvangen gelden. In Nederland betalen wij geen salarissen en onkosten vergoedingen en werken wij uitsluitend met vrijwilligers.

 Lees verder

Nieuwsbrief 2014

Het jaar 2014 is een geweldig jaar geweest voor Stichting Healthy Malawi!
In de nieuwsbrief van 2013 heeft u kunnen lezen dat de eerste kinderen van onze school in Malawi zich aan het klaarmaken waren voor het Staatsexamen van groep 8 van het basisonderwijs.
Tijdens deze examendagen is het hele land in rep en roer.

 Lees verder

Financiële verantwoording 2014

Hieronder vindt u de toelichting bij het financiële verslag van 2014. Hiermee voldoen we aan alle eisen en voorwaarden die de overheid heeft gesteld voor een goede doelen stichting.

 Lees verder

Nieuwsbericht 2013

2013 is een heel bijzonder jaar voor Stichting Healthy Malawi.
Na een aantal jaar heel hard gewerkt te hebben is het dit jaar zover.
De eerste kinderen gaan dit jaar examen doen in groep 8 van onze school!

 Lees verder

Financiële verantwoording 2013

Het financiële verslag van 2013 is op de website geplaatst. Ook al weten wij, en gelukkig ook een hoop van onze donateurs, dat letterlijk bijna elke euro daadwerkelijk wordt besteed in Malawi, het is en blijft natuurlijk belangrijk om verantwoording af te leggen en transparantie te geven over de besteding van de ontvangen gelden.

 Lees verder

Financiële verantwoording 2011 en 2012

In dit nieuwsbericht wil ik u laten weten dat de financiële verslagen van 2011 en 2012 op de website zijn geplaatst. Momenteel wordt er nog gewerkt aan het financiële verslag van 2013, zodra dit klaar is wordt ook dit verslag op de website gepubliceerd. Vanaf 2015 zal er jaarlijks een financieel verslag op de website verschijnen.

 Lees verder

Nieuwjaarsgroet uit Malawi

Na de nieuwsbrief die in augustus per post is verzonden ontvangt u weer even een update via de website. Met het project in Kande gaat alles voorspoedig. Sinds de start van de school in 2003 heb ik van dichtbij kunnen zien dat de kinderen een enorme groei hebben gemaakt in hun ontwikkeling. Ze maken het, mede dankzij uw hulp, heel goed en ik ben er erg trots op te kunnen zeggen dat de eerste kinderen in juni 2013 hun lagere school gaan afronden. Vanaf dat jaar zullen er elk jaar kinderen naar de middelbare school gaan.

 Lees verder

Nieuwsbrief augustus 2011 [PDF]

Deze nieuwsbrief is per post verzonden aan al onze sponsors, donateurs en belangstellenden, maar we plaatsen hem ook op onze website. Eénmaal per jaar verzenden we een nieuwsbrief per post zodat we ook diegenen bereiken waarvan wij geen e-mail adres hebben.
In deze nieuwsbrief vindt u ook enkele foto’s waaraan u kunt zien hoe blij de kinderen zijn met hun nieuwe schoolgebouw.
De kosten voor het maken en verzenden van een nieuwsbrief per post komen geheel voor rekening van een sponsor.
Lees onze nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief januari 2011

HET IS ZOVER: de eerste 5 klassen zijn verhuisd naar het nieuwe school gebouw. De kinderen kunnen hierop niet wachten en kijken met vreugde uit naar februari. Het gebouw heeft 8 klassen. Nu heeft de peuteropvang voldoende ruimte en ook met het geluid storen zij elkaar niet meer. De peuteropvang blijft in het oude gebouw. Ook worden er school-bureau's gemaakt voor de nieuwe klassen. Het nieuwe schoolgebouw is gefinancierd door mensen uit Noorwegen, die meerdere ontwikkelingsprojecten steunen in Afrikaanse landen.

 Lees verder

Korte update uit Malawi

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het samenstellen van de nieuwsbrief van de Stichting Healthy Malawi, die normaal gesproken in januari al wordt verzonden. Omdat we graag de jaarcijfers over 2009 in de nieuwsbrief willen presenteren wordt deze wat later verzonden dan u normaal van ons gewend bent.

 Lees verder

Goed nieuws!

Alick en Harry gaan maandag naar Blantyre voor de voor onderzoeken voor hun operaties. Na maandag kan ik jullie meer vertellen over wanneer beide jongens geopereerd worden. Vooral Alick moet weer goed onderzocht worden en er worden röntgenfoto's gemaakt om te kijken hoe het bot er nu uit ziet en wat voor medicatie hij voorgaand aan de operatie moet krijgen. Na maandag horen jullie dus weer van mij, maar alvast namens de ouders van Alick en Harry heel erg bedankt, zij zijn gister bij mij langsgeweest om te bedanken voor de hulp die jullie aan hun kinderen schenken!

 

Malawi duurzaam bekeken [video]

Stichting Healthy Malawi heeft dringend behoefte aan een duurzame stroomvoorziening. De mensen achter website videoreportage.tv hebben daarom een promo-video gemaakt met het doel een sponsor te overtuigen om zonne-energie apparatuur te financieren.

 Lees verder

Alick en Harry worden geopereerd!

Het is gelukt: Alick en Harry krijgen beide hun operatie!

 Lees verder

Nieuwsbrief januari 2009

Nu in 2009 hebben we een kleuterklas, klas 1, 2, 3 en klas 4 van de lagere school. Elk jaar groeien we er een nieuwe kleuterklas bij van ongeveer 30 ondervoede kinderen. In totaal voeden en onderwijzen we 120 kinderen per dag. Deze kinderen krijgen een goed dieet, gezondheidszorg en onderwijs. Ook krijgen deze kinderen een kans op een toekomst en een kans om te leven. Met al deze kinderen gaat het erg goed, ook op school presteren ze goed. 's Middags geven we op school bijles aan oudere kinderen die op school in het dorp niet goed meekomen.

 Lees verder

Sandra haalt Malawianen op uit Zuid-Afrika [video]

AMSTERDAM - Zesduizend mensen zijn op de vlucht geslagen voor de gewelddadige aanvallen die gewapende bendes sinds vorige week in Zuid-Afrika op buitenlanders uitvoeren. Dat meldden hulpverleners maandag aan de BBC. Veel van de immigranten hebben hun toevlucht gezocht bij politiebureaus. Voor de gewelddadigheden in en rondom Johannesburg, waarbij de afgelopen week al 22 mensen zijn omgekomen, heeft de politie maandag tweehonderd arrestaties verricht. Ook schoot ze met rubberen kogels op gewapende jongerenbendes die het gemunt hebben op immigranten.

 Lees verder

Wilt u Stichting Healthy Malawi helpen?
Wij stellen elke donatie erg op prijs!
Vul hieronder het gewenste bedrag in en druk op 'doneren'. Vervolgens kunt u online dit bedrag afrekenen via iDeal, CreditCard of Overboeking. Alvast dank!

 De Belastingdienst in NL heeft onze stichting erkend als een instelling waar van de giften door de gevers als een aftrekpost mag worden opgevoerd. Hierdoor kan een gedeelte van de gift worden terug gevraagd van de Belastingdienst. Lees verder