Stichting healthy Malawi

Sinds 2002 is Stichting Healthy Malawi werkzaam in het Nkhata–Bay district, een district in het noorden van Malawi. Na een rondreis door Afrika, en met name door het zeer arme maar vruchtbare Malawi, heeft de initiatiefneemster Sandra Verbaan besloten om de bevolking van Malawi te helpen. Zij richtte haar doelstellingen voornamelijk op de kinderen, die zonder hulp een kansloze toekomst tegemoet zouden gaan.
 

Kande Care Center

De stichting is gevestigd in het dorp Kande, dat direct aan Lake Malawi ligt.
Na vele onderhandelingen heeft Sandra hier, in samenwerking met de regering van Malawi en de chief van het dorp, namens Stichting Healthy Malawi het Kande Care Center opgezet.
Zij is begonnen met slechts een stuk grond dat haar was toebedeeld door de chief. Door haar doorzettingsvermogen en niet te stuiten enthousiasme werd dit stuk grond verbouwd tot een project waar kinderen vanaf ca. 3 jaar gezonde voeding krijgen, gezondheidszorg en een basis opleiding.
Stichting Healthy Malawi was geboren!
Het oorspronkelijke doel van de stichting was een weeshuis te bouwen voor circa dertig kinderen. Er bleken echter veel meer kinderen hulp, voeding en scholing nodig te hebben, dus werden de doelstellingen aangepast. In samenwerking met de regering van Malawi werd besloten om in plaats van een weeshuis een Community Center op te richten (dit is een plaats waar de gemeenschap kan samenkomen). Dit kon, na hard werken en de gulle giften van de sponsoren, uiteindelijk worden gerealiseerd.
Tevens zorgt de stichting voor werkgelegenheid voor de lokale bevolking. De werkeloosheid in Malawi is helaas schrikbarend hoog.
 

Stichting Healthy Malawi helpt

Stichting Healthy Malawi is heden ten dagen uitgegroeid tot een peuteropvang en basisschool, waar nu dagelijks ca. 250 kinderen iedere dag onderwijs, gezonde voeding en gezondheidszorg krijgen.
Ieder jaar worden er, in samenwerking met het personeel van de lokale gezondheidskliniek, ongeveer 30 kinderen geselecteerd voor de kleuterklas. Deze kinderen kampen vaak met ondervoeding of zijn wees geworden en hun toekomstperspectief is meestal verre van rooskleurig. Door de opvang van de stichting ziet hun toekomst er een stuk rooskleuriger uit, aangezien zij voeding, scholing en medische hulp krijgen.
De gezondheidskliniek is een eerste hulp kliniek en de plek waar alle kinderen uit de omgeving komen voor het wegen en het krijgen van vaccinaties.
Het gekwalificeerde personeel ziet ieder kind voorbij komen en weet dus ook feilloos welke kinderen het meest om hulp verlegen zitten. Zij worden opgevangen, krijgen de medische behandeling die zij nodig hebben, en als zij genoeg aangesterkt zijn stromen zij door naar de peuteropvang.
 

Ik wil graag via deze weg alle donateurs en sponsoren uit de grond van mijn hart bedanken voor jullie trouw en vertrouwen in Stichting Healthy Malawi, natuurlijk ook namens de kinderen!  

Met hartelijke groet, 

Sandra Verbaan.

Gerealiseerde projecten:
  • Day Care Center (actief sinds 2005)
  • Gezondheidszorg (actief sinds 2007)
  • Voedingsprogramma voor ondervoede kinderen (actief sinds 2008)
  • Bouw van nieuw schoolblok voor klas 1 t/m 4 (actief sinds 2008)
  • Bouw van nieuw schoolblok voor klas 5 t/m 8 (actief sinds 2010)

Drie projecten zijn nog hard nodig:
  • Fondsen voor gezondheidszorg.
  • Fondsen voor het onderhoud van het schoolgebouw en bijgebouwen.
  • Fondsen voor het onderhoud van de ambulance.

Hulp is hard nodig:

Wilt u Stichting Healthy Malawi helpen?
Wij stellen elke donatie erg op prijs!
Vul hieronder het gewenste bedrag in en druk op 'doneren'. Vervolgens kunt u online dit bedrag afrekenen via iDeal, Credit Card of bankoverschrijving. Alvast bedankt!

  

De Belastingdienst in NL heeft onze stichting erkend als een instelling waar van de giften door de gevers als een aftrekpost mag worden opgevoerd. Hierdoor kan een gedeelte van de gift worden terug gevraagd van de Belastingdienst. Lees verder